كشف على معلول عن طبيعة إصابته بقطع في وتر أكيليس وكواليس ما قبل الإصابة وإحساسه قبل المباراة.
وقال على معلول في تصريحات خاصة على قناة الأهلي في برنامج حارس الأهلي مع أحمد شوبير: "هي إصابة قدرية بتاعة ربنا وقبل الماتش كنت حاسس إن فيه حاجة هتحصل، وكنت حاسس إني كنت هتعور وكنت لازم ألعب عشان فرقتي".
وتابع: "الإصابة جت في وقت صعب وفكرت أعمل العملية هنا في مصر وكابتن الخطيب عرض عليا أعمل العملية في أي مكان في العالم، وعندي ثقة كبيرة في الجهاز الطبي الموجود في النادي، وتأهيلي وكل حاجة عملتها هنا".
وأضاف: "عاوز أشكر رئيس الجهاز الطبي دكتور أحمد جاب الله ودكتور مصطفى بتاع التأهيل 8 شهور شغالين ليل ونهار مفيش يوم إجازة وبقالي 6 أسابيع موجود في التمرين".
وزاد: "القلق مكنش موجود عندي من الإصابة ولكن القلق كان عند أهلي ان الناس بتتكلم على السن ومش عارف ايه وكنت متأكد ان ربنا مش هيخذلني ويخيب ظني، وكنت متأكد من حب الجماهير وعارف اني واحشهم زي ماهما وحشوني".
وأعلن علي معلول، لاعب النادي الأهلي قيده في قائمة الفريق الأول بشكل رسمي، وذلك بعدما كان قد تم رفع اسمه في بداية الموسم الجاري، على إثر إصابته القوية في وتر أكيليس.